HTML

adatok

adatokat

Friss topikok

Partnerek

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Címkék

OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is

2012.06.16. 15:06 lakatostomi

ocz.jpg

Az SSD meghajtókkal szemben felemlegetett egyik negatívum az aránylag magas költségük, legalábbis kapacitásukra vetítve, és ezen a téren a közeljövőben a jó öreg tányéros adattároló biztosan verhetetlen marad. A vételárak persze fokozatosan csökkennek, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a jelek szerint az OCZ legújabb adattárolója, az Agility 4 áttöri az 1 dollár/GB fajlagos költséget.

A család legújabb tagjai az Agility 3 modellekhez képest már nem SandForce SF-2281 vezérlőt, hanem a „saját fejlesztésű” Indilinx Everest 2-t kapták. Erről a kontrollerről egy bő hónappal ezelőtt már esett szó, hogy lényegében egyedi firmware-rel ellátott Marvell lapkáról van szó, amivel persze önmagában nincs is semmi gond, a legtöbb gyártó másoktól származó vezérlőt alkalmaz, ráadásul az OCZ az Indilinx tavalyi megvásárlásával komoly lépést tett egy jól működő saját lapka legyártásához.

ocz2.jpg

Az Agility 4 64 és 512 GB tárkapacitás között érhető el, a hozzájuk tartozó sebességértékek a nagyobb tárterület felé növekednek. A gyártó a szekvenciális olvasás/írás értékét 400 MB/s-ban, míg a 4 kB-os blokkokon mért teljesítményt 85 000 IOPS-ban maximalizálta. A sorozat tagjainak hivatalos vételára ugyan még nem ismert, de az Amazon a 128, 256 és 512 GB-os variánst rendre 149,99, 249,99 és 561 dollárra hozza, vagyis a bevezetőben említett 1 dollár/GB-os „határsértés” csak a 256 GB-os modellnek sikerült.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatok.blog.hu/api/trackback/id/tr994592233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása