HTML

adatok

adatokat

Friss topikok

Partnerek

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Címkék

Alkalmazásbemutató: Routing

2013.03.05. 16:18 lakatostomi

Szerencsére az utóbbi időben egyre több és egyre hasznosabb magyar fejlesztésű applikációról számolhattunk be, és ezt a trendet ma sem kívánjuk megszakítani. A Bensoft Hungary (Nagy Rajmund) műhelyében készülő alkalmazást Routing névre keresztelték, s habár egyelőre kizárólag iOS platformra érhető el, mégis sok felhasználó lelheti meg benne az örömét. A sokat utazókra pláne igaz ez, de a számtalan kilométert autózóknak is erősen ajánlott lehet a program, főleg akkor, hogy kíváncsiak, vajon mennyibe kerülhet majd a megtenni kívánt út, avagy egy adott összegből, benzinmennyiségből és pénzből milyen messze lehet eljutni négy keréken.

Szólj hozzá!

világ legkönyebb 7 hüvelykes táblagépe az NEC-től

2013.03.05. 16:18 lakatostomi

Ugyan korábbi beszámolónkban már írtunk a két képernyővel rendelkező NEC készülékről, ám természetesen nem ez volt a japán gyártó egyetlen nagy dobása. Az itthon főleg a DVD-íróiról ismert vállalat Japánban számos telefont dob piacra, melyek legnagyobb része az NTT Docomo szolgáltató kínálatában érhetőek el. A netbookok hanyatlása és a táblagépek elképesztő mértékű terjedése az NEC-t is lépésre kényszerítette, ám az óriási kínálat mellett már nem olyan egyszerű labdába rúgni, mint régen.

Szólj hozzá!

Willow Glass – három év múlva?

2013.03.05. 16:16 lakatostomi

A Corning Glass Technologies tavaly nyáron mutatta be legújabb védőüvegét, mely a rendkívüli hajlékonyságával a flexibilis kijelzők és íves felületek védelméről is gondoskodhat. A Willow Glass az eredeti tervek szerint már idén piacra került volna, ám James Clappi, a cég vezetője szerint egyelőre az iparág nagyjainak is meg kell tanulniuk a feltekercselt üveg használatát és feldolgozását, így a piaci premier is még évekig várathat magára. Maga a technológia tehát már adott, de egyelőre nem nagyon van olyan termék amiben tényleg bevetésre kerülhet. Clappi szerint még akár 2-3 évig is eltarthat, mire lesznek piacra érett koncepciók, bár pletykák szerint az egyik ilyen az Apple iWatch karórája lehet.

Szólj hozzá!

Sense 5 – korábbi modellekre is

2013.03.05. 16:14 lakatostomi

A HTC One bejelentésekor a tajvani cég egy újragondolt kezelőfelületet is bemutatott Sense 5 néven, mely korábbi modellekre történő átültetéséről ezidáig nem esett szó. A tajvani gyártó hivatalos Facebook oldalán azonban végre elérhetővé vált néhány apró hírmorzsa, mely szerint az egyszerűbb használatra kiélezett megoldás a One X, One X+, One S és Butterfly modelleken is landolni fog a következő hónapok során. A frissítések várható időpontjáról egyelőre nincs információ, annyi azonban kiderült, hogy nem minden készüléken lesz elérhető minden funkció az adott hardver korlátai miatt. A HTC One tehát hosszú ideig az egyetlen modell marad, melyen a Sense 5 valamennyi funkciója elérhető lesz.

Szólj hozzá!

Sony Xperia E dual - elégséges kettes

2013.03.05. 16:12 lakatostomi

Lassan egy év is eltelik a Sony Ericsson akvizíciója óta, és amit sejteni lehetett, az beigazolódott, így a Sony tényleg felvette a lépést a konkurensekkel, és számtalan terméket indított útjára szinte minden árszegmenst lefedve, tovább haladva a kitaposostt ösvényen. Bár a mobilkommunikációs iparág olyan nagy mértékben fejlődött az utóbbi években, hogy már naponta több millió okostelefont aktiválnak, egy trend mindenképpen kezd egyre erősödni. Az emberek nem érik be egy kártyával, ugyanis sokszor nem árt fenntartani egy kizárólag privát szférára vonatkozó, valamint egy munkatársaknak elérhető számot.

Szólj hozzá!

Grand Memo – különböző konfigurációkban

2013.03.05. 16:11 lakatostomi

A ZTE hivatalos sajtóanyaga szerint a Mobile World Congress során bemutatott Grand Memo lesz a piac első okostelefonja, melyben a Qualcomm legfürgébb processzorra, a Snapdragon 800 teljesít szolgálatot. Nem sokkal később a Qualcomm közleményéből az derült ki, hogy a kínai gyártó óriásmobilja is Snapdragon 600 processzor köré épül, miközben a ZTE standján lévő tesztmobilban előző generációs Snapdragon S4 Pro teljesített szolgálatot 1 GB RAM társaságában, mely az eredetileg beharangozottnak csupán a fele. A bábeli zűrzavar tisztázására az Android Central felkereste a ZTE barcelonai standját, ahol azt a választ kapta, hogy a készülék a világ különböző régióiban más-más félszereléltséggel lesz elérhető. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Snapdragon 800 hosszú hónapok múlva kerül csak piacra, tehát a Grand Memo első példányai biztosan Snapdragon 600 és S4 Pro köré épülnek. Később persze az sem lehetetlen, hogy a ZTE Tegra 4i processzorral is piacra dobja majd a jövevényt, hiszen már több alkalommal megerősítette, hogy több modelljében is használni szeretné az NVIDIA 4G LTE modemmel szerelt villámgyors processzorát.

Szólj hozzá!

Sony Xperia Z és felemás ármozgások a T-Mobile-nál

2013.03.05. 16:10 lakatostomi

Két újdonsággal kezdi a tavaszt a T-Mobile, és egyik sem mondható nagyon unalmasnak. A HTC One SV a tajvani cég legújabb LTE-képes készüléke, amivel a T-Mobile tovább bővíti az LTE-s mobil kínálatát. A klasszikus HTC külsőbe csomagolt okostelefon kétmagos 1,2 GHz-es processzort, 4,3 hüvelykes kijelzőt, 5 megapixeles kamerát és persze Sense kezelőfelületet is kínál. Vele szemben a Sony Xperia Z az abszolút felsőkategóriában kíván berobbanni. Az 5 hüvelykes kijelzőjével elsőként kínál fullHD felbontást, de a mindössze 7,4 mm vékony készülék más szempontból sem kispályázik. Négymagos, 1,5 GHz-es processzor, 13 megapixeles Exmor RS kamera, IP57 védettség, elöl-hátul üvegborítás, 16 GB-os bővíthető memória, teljes adatátviteli kínálat, és még hosszan sorolhatnánk.

Szólj hozzá!

1 forintos percdíj a Tesco Mobile-nál

2013.03.05. 16:08 lakatostomi

Egy éves lett a Tesco Mobile, amely a Vodafone virtuális szolgáltatójaként lépett be a hazai mobilkommunikációs piacra. Ez idő alatt több mint 70 ezer ügyfelet sikerült szerezniük, és most az első "születésnap" alkalmából különleges akcióval lepik meg új és meglévő ügyfeleiket. Mindenki, aki a Tesco Hálón Belül csomagot használja, március 1. és április 30. között mindössze 1 forintos percdíjjal hívhatja az összes Tesco Mobile telefonszámot, függetlenül a hívott fél tarifacsomagjától. A Hálón Belül csomag 590 forintos havidíjért érhető el a szolgáltatónál, a kedvezményes időszak lejárta után pedig 19 forint a normál percdíj, amit a feltöltések után járó duplázó bónusszal 9,5 forintra lehet csökkenteni. További információk az akcióról és a Tesco Mobile-ról a szolgáltató honlapján érhetők el.

Szólj hozzá!

Tízmillió Acer táblagép idén

2013.03.05. 16:07 lakatostomi

A DigiTimes beszámolója szerint az Acer idén több mint tízmillió táblagép eladását tervezi, mely a tavalyi egymilliós forgalomhoz képes hatalmas előrelépést jelent. A készülékek túlnyomó részén, szám szerint hétmillión a Google Android operációs rendszere teljesít majd szolgálatot, míg a maradék 3 millió Windows 8 alapokon nyugszik majd. Az Acer bizakodása persze egyáltalán nem meglepő, hiszen csak az Android 4.1 Jelly Bean alapokon nyugvó B1-A71 táblagépéből havonta két-háromszázezer példány talál gazdára, mely nettó 150 dollárért kínál 7 hüvelykes, 1024 x 600 képpontos kijelzőt, VGA előlapi kamerát, 1,2 GHz-es kétmagos MTK8317T processzort, 512 MB RAM-ot, valamint microSDHC kártyával bővíthető 8 vagy 16 GB belső memóriát. Az olcsó modellek sora ezzel még nem ért véget, hiszen várhatóan áprilisban kezdődik egy 8 hüvelykes készülék sorozatgyártása, melyet egy mérsékelt árú 10 hüvelykes ajánlat is követni fog. Az Acer emellett az okostelefonok frontján is előrelépésekre számít, melyet szintén az alsó szegmens bővítésével szeretne elérni.

Szólj hozzá!

Újabb régiókba érkezik a Nokia Music+

2013.03.05. 16:05 lakatostomi

A Nokia jól tudja, hogy a megannyi azonos operációs rendszert használó konkurensek ajánlatai közül csak exkluzív szolgáltatásokkal lehet kitűnni, melyre egyik példa lehet az ingyenes offline térképes és navigációs csomag is, de hasonlóan érdekes kezdeményezés az ingyenes Mix Radio is, mely a több mint 15 milliós zenei katalógusból összeállított lejátszási listák streaming elérését teszi lehetővé, illetve maximum négy listányi zene offline letöltésére és egy-két dal átugrására is lehetőséget teremt. A Mobile World Congress során beharangozott nettó 3,99 dolláros, illetve Európában bruttó 3,99 eurós áron kínált Nokia Music+ csomag a fenti ajánlatot korlátlan letöltéssel és tetszőleges mennyiségű zeneszám átugrásával egészíti ki, mely mellé számítógépen keresztüli streaming elérésre és dalszövegek megjelenítésére is lehetőséget teremt, ráadásul mindezt hatszor magasabb minőségben. A szolgáltatás kizárólag a Lumia tulajdonosok számára érhető el és egyelőre nagyon kevés régióban, de a finn gyártó közleménye szerint Spanyolországban és Portugáliában rövidesen hozzáférhető lesz.

Szólj hozzá!

Gépelés nem létező gombsoron?

2013.03.05. 16:03 lakatostomi

Az elmúlt évek során több gyártó is eljátszadozott a lézerrel kivetített virtuális gombsor gondolatával, mely segítségével tetszőleges felület virtuális beviteli eszközzé varázsolható. A lézeres modul és optika helyigénye és relatíve magas fogyasztása miatt a rendszer sosem lett igazán sikeres, de maga az alapötlet ettől függetlenül továbbra is érdekes. A Mobile World Congress során a Fujitsu egy különös internettábla prototípussal rukkolt elő, mely lézeres kivetítővel nem rendelkezik ugyan, de az előlapi kamera segítségével képes felismerni az ujjak mozgását, vagyis egy nem létező billentyűzeten is lehetővé teszi a gépelést – megfelelő fényviszonyok esetén. A megoldásnak leginkább akkor lenne értelme, ha egy tetszőleges lapra, vagy magára a kijelzővédő takaró belső felületére felrajzolt gombsor képét is felismerné a rendszer, hiszen a teljesen vakon gépelés csak igen kevés felhasználó kiváltsága. A Fujitsu ennek ellenére komoly lehetőségeket lát a rendszerben, mely rövidesen táblagépekben és okostelefonokban is bevetésre kerülhet.

Szólj hozzá!

Photoshop Touch – telefonokra is

2013.03.05. 16:01 lakatostomi

Az Adobe képszerkesztő és fotóretusáló alkalmazásának táblagépes változatát elsőként az Apple iPad tulajdonosok tesztelhették, mely nem sokkal később Android-alapú internettáblákra is elérhetővé vált. A számítógépes kiadáshoz hasonlóan a Photoshop Touch rétegek kezelésére is képes, mely mellett megannyi ecsetvonási stílus, szűrők, képi hatás, tónuskezelés, élesítés és az intelligens „Scribble Selection” kijelölés is rendelkezésre áll, mely az ujjak pontatlan érintései ellenére is rendkívül precíz kijelölést tesz lehetővé az objektumok határainak automatikus felismerésével. Az Adobe közleménye szerint a szoftver Android-alapú okostelefonok és az iPhone számára is elérhető lett, mely természetesen a kisebb megjelenítők jelenléte miatt teljesen átdolgozott felületet kapott. A Photoshop Touch futtatásához minimum Android 4.0 Ice Cream Sandwich szükséges, Apple termékek közül pedig 5. generációs iPod Touch, vagy legalább iPhone 4S szükséges.

Szólj hozzá!

Archos G9 – Jelly Bean nélkül

2013.03.05. 15:19 lakatostomi

Az Archos G9 internettábla sorozata 2011 óra van jelen a piacon, melyek kezdetben Android 3.0 Honeycomb platform köré épültek, majd ezt követően Android 4.0 Ice Cream Sendwich rendszerfrissítést kaptak. A Jelly Bean bejelentésekor az Archos kilátásba helyezte a teljes sorozat újabb frissítését, ám a több hónapig tartó tesztidőszak után végül mégis a projekt leállítása mellett döntött. A Texas Instruments OMAP 4 processzor köré épülő internettáblák számára tehát hivatalosan nem lesz elérhető a Google legfrissebb operációs rendszere, de a Play Store kínálatának jelentős része így is elérhető a G9 sorozatra.

Szólj hozzá!

Fejlesztői előírásokkal készül a Mozilla

2013.03.05. 15:17 lakatostomi

A Mobile World Congress során bemutatott Firefox operációs rendszer az okostelefonok piacának legalsó szegletét vette célba, hiszen a Mozilla által minimális rendszerkövetelményként előírt 800 MHz-es processzor, 256 MB RAM és 240 x 320 képpontos kijelző ma már a filléres kategóriát is alulmúlja. A gyártók számára azonban további két kötelező elem a Firefox böngésző és a Firefox Marketplace piactér integrálása, mely utóbbi természetesen a szoftveres ellátottságért felel. A Mozilla nem csak a gyártókkal, hanem a fejlesztőkkel szemben is különböző követelményeket támaszt, hiszen az elkészített alkalmazások később számos különböző konfigurációvak kell, hogy együttműködjenek. Az online piactérre való bekerülést tehát egyfajta jóváhagyási procedúra, vagyis valamilyen tanúsítvány megszerzése előzi majd meg, mely célja a vásárlók számára a megfelelő minőség garantálása. A szoftvercég természetesen nem csak előírásokkal, hanem fejlesztői irányelvekkel és -támogatással is készül. Egyelőre nem tudni, hogy a Firefox OS mennyire tud helytállni az egyre kiélezettebb piaci versenyben, ám a Mozilla a Microsoft és BlackBerry törekvéseivel ellentétben nem felülről, hanem alulról kezdve próbálja meghódítani a piacot.

Szólj hozzá!

LG Optimus G - a G-erő

2013.03.05. 15:16 lakatostomi

A telekommunikáció világa mostanában erősen kétpólusú lett, szinte minden hír a Samsungról és az Apple-ről vagy a kettejük közötti csatáról szól. Noha kétségtelen, hogy e két gyártó uralja ma a mobilpiac jelentős részét, ne feledkezzünk meg a többiekről, ahol talán még nagyobb a harc. Itt van például az LG, amely sokáig stabil harmadikként igyekezett előrébb jutni. Sajnos a törekvések eleinte kudarcba fulladtak, és lecsúsztak a középmezőny népes társaságába.

Szólj hozzá!

Rövidesen debütál a FamilyPad 2

2013.03.05. 15:15 lakatostomi

Az Archos a januári Consumer Electronics Show alkalmával mutatta be a kifejezetten otthoni használatra szánt FamilyPad internettáblájának frissített változatát, mely Európában is rövidesen a boltok polcaira kerülhet. A 13,3 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos megjelentővel szerelt készülék a maga 337 x 230 x 11,6 milliméteres befoglaló méretével és az 1,3 kilogrammos tömegével nem nevezhető éppen aprónak, de jelen esetben nem is a hordozhatóság volt a legfőbb cél. A francia gyártó globális Facebook oldalán olvasható bejelentés szerint a készülék rövidesen Európában is a boltok polcaira kerül, méghozzá 299 eurós, azaz 88 000 forintos áron. Az Android 4.1 Jelly Bean alapokon nyugvó Archos FamilyPad 2 az elő- és hátoldalán egyaránt 2 megapixeles kamerát, WLAN modult, 1,6 GHz-es kétmagos ARM Cotex-A9 processzort, négymagos Mali-400 grafikus gyorsítót, 1 GB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető 8 GB belső memóriát, valamint 10 órányi filmnézést vagy 6 napos készenléti időt biztosító akkumulátort kapott.

Szólj hozzá!

Xperia C670X – 4,8 hüvelykes Full-HD kijelzővel?

2013.03.05. 15:14 lakatostomi

Az XperiaBlog.net értesülései szerint a Sony rövidesen egy újabb Full-HD megjelentővel szerelt készülékkel bővíti a kínálatát, mely az előzetes specifikációja alapján a HTC One ellen kerül bevetésre. A nemrég piacra dobott Xperia Z és ZL duónál valamivel kompaktabb készülékben éppen ezért 5 helyett „csupán” 4,8 hüvelykes, 1080 x 1920 képpontos panel kerül elhelyezésre mely alól az érintőkijelzős gombok végleg száműzésre kerülnek. Az alant látható látványterv eredetisége egyelőre még kérdéses, de az alapján a jövevény befoglaló mérete körülbelül 133,7 x 70,1 milliméteres lehet, vagyis a hajszálnyival nagyobb kijelző ellenére is valamivel rövidebb lehet a tajvani gyártó csúcsmodelljénél. A Sony C670X sorszámú készüléke valószínűleg már Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszerrel érkezik, mely mellé 1,8 GHz-es négymagos Snapdragon 600 processzort és 13 megapixeles Exmor RS kamerát kapott.

Szólj hozzá!

A Lumia 720 Qi hátlapjáról

2013.03.05. 15:13 lakatostomi

A Lumia 720 bejelentésekor a Nokia csak megerősítette, hogy a készülék külön hátlapok segítségével a Qi vezetékmentes töltést biztosító állványokkal is kompatibilissé tehető, arról azonban nem beszélt, hogy a megoldás pontosan hogyan működik majd. A lengyel Windowsmania oldal jóvoltából azonban kiderült, hogy a Lumia 820-szal ellentétben a Qi töltést biztosító hátlapok nem az eredeti burkolat helyére, hanem a fölé kerülnek majd, mely ezáltal kissé megnöveli a készülék 9 milliméteres vastagságát. A kiszivárgott szervizkönyv tanúsága szerint a Lumia 720 hátoldalának alsó részén található három fémes pötty biztosítja a töltőhátlapok illesztését, de a rendszer emellett más tartozékok, mint például microUSB csatlakozó nélküli bölcső illesztésére is lehetőséget teremthet.

Szólj hozzá!

Havonta egymillió Galaxy Note 8.0?

2013.03.05. 15:12 lakatostomi

A Samsung a Mobile World Congress előtti napokban mutatta be a régóta pletykált nyolchüvelykes táblagépét, mely egyértelműen az iPad mini közvetlen riválisa lesz. A DigiTimes beszámolója szerint a dél-koreai gyártó havonta körülbelül egymilliós eladásokkal számol, mely ugyan meg sem közelíti az Apple kompakt készülékének eladásait, de a teljes termékpalettát nézve így is szép számnak tűnik. A Samsung készülékei iránti kereslet az elmúlt évek során folyamatosan emelkedett, így például a Galaxy S III utódja kapcsán már havi tízmilliós fogalom is szóba került. A 210,8 x 139,5 x 8 milliméteres és 338 grammos Galaxy Note 8.0 nyolchüvelykes 1280 x 800 megjelenítőt 5 megapixeles fő és 1,3 megapixeles előlapi kamerát, GSP, WLAN és Bluetooth 4.0 modult, 1,6 GHz-es négymagos Exynos 4412 processzort, Mali-400MP grafikus gyorsítót, 2 GB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető 16 vagy 32 GB belső memóriát és 4600 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

Szólj hozzá!

Galaxy Note II új színekben is

2013.03.05. 15:11 lakatostomi

A Samsung a korábbi hagyományainak megfelelően a Galaxy Note utódját is csupán két árnyalatban mutatta be, mely első körben titán szürke és márvány fehér árnyalatokban volt elérhető. A színválaszték későbbi bővítése szintén tradíciónak mondható, így nem meglepő, hogy a dél-koreai cég három új, konzervatív színnel bővítette a választékot. A Galaxy Note II tehát mostantól borostyán barna, topáz kék és rubint vörös árnyalatokban is elérhető lesz, mely természetesen a hardveres felszereltségen mit sem változtat. Egyelőre nem tudni, hogy az új színvariánsok mely régiókban és mikortól lesznek elérhetőek.

Szólj hozzá!

Az első márciusi kedvcsináló

2013.03.05. 15:09 lakatostomi

A Samsung március 14-én leplezi majd le a legújabb zászlóshajót; a rendezvény különösen nagyszabásúnak ígérkezik. A dél-koreai gyártó ugyanis New York egyik központját, a Time Square teret bérelte ki, a bemutató helyi idő szerint este hét órakor kezdődik majd. A történéseket mi is közvetítjük majd, addig is következzen az első kedvcsináló videó.

Szólj hozzá!

450 millió dollárral fizethet kevesebbet a Samsung

2013.03.05. 15:08 lakatostomi

Mint ismeretes, tavaly augusztusban több, mint egy éven át zajló szabadalmi per végére tett pontot az amerikai esküdtszék azzal, hogy elsőfokú határozatában nagyjából 1,05 milliárd dolláros kártérítési összeget ítélt meg az Apple javára. Ennek ellenére a végeláthatatlannak tűnő persorozat most újabb fordulatot vehet, ugyanis a MacRomours és az MSN News értesülései szerint ezt az összeget 450 millió dollárral csökkenthetik, melynek következményeképpen a Samsungnak "csupán" 589 millió dollárt kell kártérítés jogcímén az Apple számára megtérítenie.

Szólj hozzá!

Croodék – a Rovio műhelyéből

2013.03.05. 15:07 lakatostomi

Az Angry Birds sorozat révén ismertté vált Rovio és az animációs filmekről ismert DreamWorks közös bejelentése szerint a rövidesen hazánkban is bemutatásra kerülő Croods március 14-étől ügyességi játék formájában Android és iOS táblagépekre és mobiltelefonokra is elérhető lesz. Az alaptörténet szerint Croodék hosszú ideig ki sem tették a lábukat a biztonságot jelentő barlangjukból, ám egy véletlen baleset következtében mégis kénytelenek kimenni a vad természetbe és ezzel megkezdődik a kalandjuk. Különös lények és veszélyes növények próbálják megenni őket, miközben számos akadályt leküzdve jutnak hozzá az élelmiszerhez és más szükséges javakhoz. A Rovio egyelőre nem árulkodott a játékmenetről, így az alábbi videó inkább csak egy mozifilmszerű kedvcsináló beharangozó.

Szólj hozzá!

Érdekes videó a StarKing műhelyéből

2013.03.05. 15:06 lakatostomi

Szólj hozzá!

Oroszországban debütál a Fonepad

2013.03.05. 15:05 lakatostomi

A Mobile World Congress során mutatta be az ASUS a hagyományos hanghívások lebonyolítására is alkalmas héthüvelykes táblagépét, mely a speciális kabát segítségével internettáblává alakítható „Padfone” okostelefon nevének megfordításával a „Fonepad” nevet kapta. A készülék természetesen – a méretéből fakadóan – csak mikrofonos fülhallgató vagy kihangosított üzemmódban használható, hiszen a héthüvelykes eszközön elég nehéz lett volna az emberi fej ergonómiájának megfelelő távolságba elhelyezni a mikrofont és a fülhallgatót. Az Intel processzor köré épülő készülék a tajvani cég közleménye szerint Oroszországban még ebben a hónapban elérhető lesz bruttó 265 eurós áron, mely valamivel magasabb az eredetileg beharangozott 219 eurós kezdőárnál. Az Android 4.1 Jelly Bean alapokon nyugvó 196,4 x 120,1 x 10,4 milliméteres és 340 grammos ASUS Fonepad 7 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos IPS kijelzőt, 3,2 megapixeles hátoldali és 1,2 megapixeles előlapi kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth 3.0 modult, 21/5,76 megabites HSPA+ hálózati támogatást, 1,2 GHz-es Atom Z2420 processzort, PowerVR SGX540 grafikus gyorsítót, 1 GB RAM-ot, 8 vagy 16 GB belső memóriát, microSDHC kártyahelyet és 4270 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

Szólj hozzá!